بار دیگر با هم بودن و توانستن را تجربه کنیم و بر این باور طراوتی تازه بخشیم که با شما آن چه می خواهیم می شود

مقدمه


مقدمه

تجربه پنجمين دوره شوراي سازمان، اين باور را تقويت بخشيد که لازمه کسب موفقيت در کار گروهي، تفاهم در اصول، مباني و مفاهيم کار است. اعتقاد بر اين باور باعث شد تا اعضاي سازمان در انتخابِ خادمان خود به عنوان عضو شورا در پنجمين دوره انتخابات شوراي سازمان با بصيرت و شناخت از گروه هاي مختلف حاضر در عرصه انتخابات، افرادي را برگزينند که در اصول کاري به تعاريف مشترکي دست يافته بودند و به ياري خداوند متعال و در سايه حمايت، همراهي و مشارکت سازنده و موثر اعضاي سازمان، شوراي پنجم سازمان به موفق ترين شورا از بدو فعاليت سازمان تبديل شد به نحوي که فارغ از هرگونه جناح بندي، شوراي سازمان در فضايي متعادل به سياست گذاري فعاليت هاي لازم براي سازمان پرداخت و با بحث و گفتگو و هم فکري ضمن تصويب برنامه اي چهارساله، با نظارت دقيق بر عملکرد اجرايي سازمان، هر کجا لازم بود خود وارد ميدان ميشد و همراه با عوامل اجرايي سازمان در پيشبرد اهداف سازمان در چارچوب برنامه مصوب گام برداشت.

 
اعضاي پنجمين دوره شوراي سازمان، در همان ابتدا با خود عهد کردند تا از هيچ کوشش و تلاشي براي پيشبرد اهداف سازمان و تحقق خواسته هاي به حق اعضاي سازمان فروگذار نباشند. عهد کردند تا امانتدار اعتماد و راي اعضايي باشند که متعهدانه حضور در انتخابات را وظيفه دانسته و در تاريخ 22 تير 1397 با راي خود در جستجوي تحقق مطالبات به حقشان از طريق منتخبين خود بودند. وعده ايجاد اخلاق مداري، قانون گرايي و برنامه محوري در سازمان داده بودند و مي بايست از تمام ظرفيت هاي سازمان که مهمترينِ آن، اعضاي تلاشگر و علاقهمند سازمان هستند، به نحو شايسته اي استفاده مي شد.
 
در گام نخست تلاش شد با تهيه برنامه چهارساله اقدامات خود را در مدت مسووليت، مدون کرده و اين برنامه را چراغ راهي براي پيشبرد اهداف سازمان قرار دهند. برنامه اي با 48 عنوان و در سه مقطع زماني کوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت.
 
جلب حداکثري مشارکت اعضاي محترم سازمان و ايجاد بستر حضور ايشان در تصميم گيري هاي سازمان، با تشکيل کارگروه هاي تخصصي صورت پذيرفت. حضور هر يک از اعضاي صاحب نظر در کارگروه هاي سازمان براي رفع برخي مشکلات و تسريع در پيشرفت برنامه هاي سازمان موثر و کارگشا بوده و هست و تعدادي از نتايج جلسات کارگروه هاي سازمان در سطح استاني و ملي مطرح شده و توانست تاييد مراجع حاکميتي مربوطه را نيز به همراه داشته باشد.
 
اصلاح و ايجاد زيرساختهاي مناسب براي انجام فعاليت هاي سازمان بر مبناي اهداف و قول هايي که داده شده بود و اعضاي محترم سازمان بر اساس آن اهداف، اعضاي شورا را به نمايندگي از خود انتخاب کرده بودند، يکي از ضرورت هاي سازمان بود.
 
پاسخگو بودن اعضاي شورا و مسوولين و کارکنان سازمان از ويژگي هاي شوراي پنجم سازمان بود به نحوي که در کليه کارگروه هاي سازمان نماينده شورا حضور موثر داشت. در بازديدهاي شهرستاني و جلسات و نشست هاي دورهاي با اعضاي محترم سازمان، حضور اعضاي شوراي سازمان بسيار پررنگ و مشهود بود.
 
در پنجمين دوره شوراي سازمان براي نخستين بار، چالش هاي اساسي مرتبط با امور اعضاء، چالش هاي اساسي مرتبط با کشاورزي و کشاورزان و چالش هاي اساسي مرتبط با بخش کشاورزي شناسايي و احصا شد و راهکارهاي مواجهه با هر يک از اين چالش ها با استفاده از دانش، تجربه و تخصص اعضاي سازمان و ساير افراد صاحب نظر پيش بيني و بخش قابل توجهي از آن به مرحله اجرا در آمد.
 
در اين دوره از فعاليت شوراي سازمان همچنين، رويکردها و جهت گيريهاي کلان سازمان با هدف:
- مردمي کردن امور
- گسترش دانش و فناوري هاي نوين در بخش کشاورزي
- استفاده از ظرفيت هاي مردمي و مردمي کردن اقتصاد
- تقويت و تحکيم جايگاه و ارتقاي منزلت اجتماعي مهندسين کشاورزي
- استفاده از ظرفيت هاي قانوني براي پيشبرد اهداف سازمان
- کمک به آسان سازي سرمايه گذاري در کشاورزي با تسهيل و روان سازي صدور مجوزهاي توليد
- توسعه مناسبات جديد صاحبان دانش با کشاورزان با رويکرد مردم محوري در کشاورزي
- انتقال، اشاعه و مصرف دانش در کشاورزي
- نهادسازي و ظرفيت سازي در بخش و ارتقاي توان فني و حرفه اي کارشناسان کشاورزي
تبيين و در قالب سند راهبردي سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي مشتمل بر موانع و مشکلات کلان کشاورزي، پيشران هاي موثر در رفع موانع، جهت گيريهاي کلان (رسالت، ماموريت وچشم انداز) وظايف و اختيارات، چالش ها و راه کارهاي ناظر بر اعضا، کشاورزان و کشاورزي تدوين شد.
 
 
- ارايه خدمات در بستر سامانه هاي الکترونيکي و فضاي مجازي به منظور افزايش سرعت ارايه خدمات و ارتباط مستمر و لحظه اي با اعضاي سازمان به ويژه در زمان پاندمي کرونا
- نهادسازي و ايجاد شبکه غيردولتي انتقال دانش و فناوري هاي جديد از طريق راه اندازي و توسعه مراكز خدمات كشاورزي و منابع طبيعي غيردولتي
- ايجاد هويت حرفه اي به مهندسين کشاورزي و منابع طبيعـي با طراحي و ابلاغ مهر، سربرگ و تابلوي محل فعاليت حرفه اي به صورت متحدالشکل در کل کشور (تا بدين وسيله مهندسين کشاورزي و منابع طبيعي بتوانند سطح و زمينه هاي خدمات خود را به آحاد جامعه معرفي کرده و همچنيـن هم زمان با مسووليت پذيري تخصصي از سوي ايشان، از يک سو زمينه امکان نظارت عمومي بر آن ها فراهم شود و از سوي ديگر از مداخله افراد فاقد صلاحيت در امور فني با همکاري مراجع ذي صلاح از جمله نيروي انتظامي ميسر گردد)
- توسعه توانمندي هاي حرفه اي و فرهنگ اشتغال در بخش خصوصي از طريق نهادسازي مراکز توان افزايي و مهارت آموزي با اتکا به بخش خصوصي و معرفي مديران اين مراکز به عنوان «خيرين اجتماعي-آموزشي» بخش کشاورزي
- ايجاد و توسعه مراکز انتقال تکنولوژي هاي نوين، مراکز پژوهش هاي کاربردي، مراکز توسعه علوم و فنون کاربردي، مراکز توسعه کسب و کارهاي کشاورزي و منابع طبيعي غيردولتي و مراکز مديريت صادرات کشاورزي غيردولتي
- آسان سازي صدور مجوزها و بهبود فضاي کسب و کار (از طريق اتصال مراکز خدمات کشاورزي غيردولتي مجري مراحل اداري صدور مجوزهاي بخش کشاورزي به شبکه دولت براي نخستين بار در کشور، کاهش زمان بري صدور مجوزها، حذف استعلامات غيرضروري و رفع انحصار تهيه طرح هاي توجيهي، فراهم آوردن امکان پرينت پروانه فعاليت و اعتبارسنجي آن در سامانه هاي سانکا و سماک، تعديل حرايم و فواصل بين واحدهاي توليدي و حرايم جاده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اي و حرايم واحدهاي توليدي با يکديگر با اخذ مصوبات لازم در هيات مقررات زدايي و تسهيل مجوزهاي کسب و کار)
- مهندسي سازي ساخت و تجهيز واحدهاي کشاورزي
- مهندسي سازي توليد در واحدهاي کشاورزي
- تعريف اشتغال «دانش مزد محور» و جايگزيني آن به جاي اشتغال «دستمزد محور»
- تغيير رويکرد آموزشي سازمان از «ادبيات محور» به «مهارت محور»
- عملياتي نمودن بارگذاري و استعلام الکترونيکي پروانه اشتغال سازمان در سامانه تدارکات الکترونيکي دولت (ستاديران) با پيگيري از وزارت صنعت، معدن و تجارت
- تغيير نام فروشندگي هاي سموم و آفت کشهاي گياهي به داروخانه هاي گياه پزشکي
- معرفي طرح سهم بري دانش از توليد کشاورزي (سدات)
- معرفي و اجراي طرح ملي نظارت فني واحدهاي توليدي و صدور شناسه محصول
- اجراي طرح ملي مستندسازي و ثبت گزارش عوامل فني سازمان در سامانه هاي الکترونيکي
- معرفي و اجراي طرح توليد و اشتغال مردم بنيان (تام)
- حضور و مشارکت در رويدادهاي بخش کشاورزي از جمله نمايشگاه ها
- برگزاري همايش هاي ملي و استاني
- برگزاري رويدادهاي متعدد کارآفريني
- توسعه مسيرهاي اطلاعرساني
- قطع ارتباط مستقيم مالي بين متقاضيان دريافت خدمات با عوامل فني سازمان از طريق توسعهي ارايه خدمات در سامانه سانکا
و... از جمله مهمترين اقدامات مبتني بر سند راهبردي سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي در پنجمين دوره شوراي سازمان محسوب ميشود که با برنامه ريزي شوراي سازمان طي سال هاي 1397 تا 1402 رقم خورد. در اين ميان بايد از زحمات و تلاش هاي عوامل اجرايي سازمان شامل معاونان، مديران و کارشناسان سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي استان اصفهان تشکر و قدرداني کرد که به صورت برخط و شبانه روزي از طريق فضاي مجازي پاسخ گوي اعضاي سازمان و متقاضيان دريافت خدمات از سازمان بودند و بخش عمده اي از توفيقات حاصل شده در اجراي اين سياس تها و برنامه هاي مرهون تلاش اين عزيزان مي باشد.
 
شوراي پنجم هيچگاه معتقد به ارايه آمار کمي بدون در نظر گرفتن محتوا و کيفيت کار نبود و نيست. چراکه صرفاً کميت، مقياس و ميزان مناسبي براي ارزيابي عملکرد نخواهد بود. بايد به ياد داشت که اعضاي سازمان افرادي تحصيل کرده، فرهيخته، آگاه و باهوش و ذکاوت هستند که نمي توان افکار ايشان را با ارايه آمار صرفاً کمي و بدون توجه به کيفيت ارايه خدمات به سمت و سويي خاص هدايت کرد. خدمت خالصانه و صادقانه، خود نشانگر ميزان تعهد ارايه کنندگان خدمات خواهد بود، بدون اين که به بزرگ نمايي، مبالغه و يا موجه جلوه دادن اقدامات نياز داشته باشد. 
 
انتقادپذيري از ديگر ويژگي هايي بود که تلاش شد از سوي شوراي پنجم به شدت و با حساسيت خاصي رعايت شود. بدون آگاهي از نقاط ضعف، نمي توان انتظار بهبود در نحوه ارايه خدمات را داشت. مسووليت اعضاي شوراي سازمان به عنوان مرجع تصميم گير سازمان ايجاب مي کند تا در بالاترين سطح نسبت به انتقادهاي سازنده اعضا پذيرنده و پاسخ گو باشند.
 
پاسخ گويي مهمترين ويژگي سازمان در پنجمين دوره سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي استان اصفهان شناخته مي شود و همان گونه که اشاره شد، معاونان، مديران و کارشناسان سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي استان اصفهان به صورت برخط و شبانه روزي از طريق فضاي مجازي پاسخ گوي اعضاي سازمان و متقاضيان دريافت خدمات از سازمان بودند و اين موضوع زماني بيشتر ملموس بود که در شرايط بحران پاندمي کرونا به سر مي برديم. در اين مدت هيچ يک از خدمات سازمان دچار وقفه نشد، چرا که تدابير لازم براي حفظ مسيرهاي ارتباطي با اعضا و به ويژه عوامل فني سازمان و نيز ارايهي خدمات به متقاضيان از طريق زيرساخت هاي فضاي مجازي اتخاذ شد و اگر بگوييم عبور از بحران کرونا و مقابله با محدوديت هاي آن يکي از مهم ترين توفيقات سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي استان اصفهان محسوب مي شود، گزافه نگفته ايم.
 
حضور در مجامع و مراجع متخلف تصميم گير و تصميم ساز تقويت شد به نحوي که سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي استان اصفهان در بيش از 55 شورا، ستاد، کارگروه و کميته ملي و استاني در بخش کشاورزي، منابع طبيعي و محيط زيست عضويت دارد و اين نشان از تثبيت و تقويت جايگاه سازمان در شوراي پنجم مي باشد. برقراري ارتباطات موثر با دستگاه هاي اجرايي مرتبط در سطح ملي و استاني و انعقاد تفاهمنامه هاي همکاري متعدد با دستگاههاي اجرايي، نهادهاي عمومي غيردولتي، مراجع علمي و تحقيقاتي و تشکل هاي صنفي و حرفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اي در اين مدت اتفاق افتاد و تا کنون ادامه دارد.
 
تعامل درون سازماني و برون سازماني از ديگر الزاماتي بوده که بايد در سازمان مورد توجه قرار ميگرفت. سازمان با تلاش اعضاي شورا و تحت حمايت اعضاي محترم سازمان، امروز در جايگاهي قرار گرفته است که در کمتر محفلي بحثي از کشاورزي مطرح مي شود ولي نماينده يا نمايندگان سازمان چه در تصميم سازي، چه در تصميم گيري و چه در اجرا در آن محفل حضور ندارند. طي قريب به چهار سال گذشته تلاش شد تعامل جاي تقابل را بگيرد و در اين تعامل بايد به رابطه برد-برد توجه کرد. نمي توان با پرخاشگري و تندخويي و بداخلاقي به دنبال حقوق خود بود. هرچند نمي توان با تساهل و تسامح نيز از حقوق خود چشم پوشي کرد. در اين خصوص تلاش شد ضمن دفاع از خواسته هاي به حق اعضاي محترم و احقاق حقوق ايشان، تنش هاي موجود به ويژه در ارتباط با دستگاه هاي اجرايي همکار استان به حداقل رسيده و در فضاي همکاري سازنده، اعتلاي بخش کشاورزي با استفاده از توان تخصصي اعضاي محترم سازمان در افزايش ضريب نفوذ دانش و افزايش بهره وري در اين بخش را دنبال کنيم. وجود فضاي تعامل بين سازمان و دستگاه هاي اجرايي استان و بهرهمندي طرفين از ظرفيت هاي يکديگر، مويد اين مطلب مي باشد.
 
 
 
 
 
 
در اين مقطع زماني پس از سپري شدن قريب به پنج سال از فعاليت شوراي پنچم با نگاهي به گذشته، خداوند متعال را شاکر و قدردان هستيم که همواره لطف و عنايت خاص خود را شامل حال بندگان خود داشته و در همه حال سايه حضور قدرت لايزال الهي را بر سر خود احساس کرده ايم. خداوند را شاکر و قدردان هستيم که يقيناً چنان چه موفقيتي براي اعضاي سازمان و جامعه مهندسين کشاورزي طي ساليان اخير به دست آمده است، همه و همه در ظل توجهات وي بوده است که او بخشنده مهربان است.
 
 از اعضاي محترم سازمان استدعا داريم چنان چه قصوري در انجام وظايف بوده است -که قطعاً بوده است-  بر ما ببخشند. عليرغم تلاش هاي فراوان بدون شک اشتباهاتي در تصميم گيري و اجرا و کاستي هايي در ارايه خدمت بوده است. استدعا داريم که اعضاي محترم سازمان بپذيرند در هيچ کدام از اين اشتباهات و کاستي ها عمدي در کار نبوده است.
 
در اين مدت، همواره تلاش کرديم تا حق الناس ناشي از حقي که اعضاي محترم سازمان بر ما داشتند را مد نظر قرار دهم و با افتخار خدمت به اعضاي محترم سازمان را در اولويت امور زندگي خود قرار دهيم.
 
تلاش کرديم تا از هيچ تلاش و کوششي براي پاسداري از راي و اعتماد اعضاي سازمان به خود، فروگذار نبوده و شبانه روز در خدمت به ايشان باشيم و اميد داريم که اعضاي محترم سازمان بپذيرند که اگر اقدامي در طي قريب به پنج سال گذشته بايد انجام ميشده ولي به تحقق نپيوسته است، خارج از توان سازمان بوده است و انشاا... که قصوري در تلاش براي تحقق خواسته هاي اعضاي محترم سازمان صورت نپذيرفته است. تلاش کرديم هيچگاه آلوده تکبرها نشده و چنان چه موفقيتي حاصل شد همواره آن را نتيجه زحمات و حمايت هاي اعضاي سازمان بدانيم. تلاش کرديم تا از کنار کينه توزيها، تخريب ها، سنگ اندازي ها، کارشکني‎ ها و توهين‎ هاي برخي از افراد و گروه هاي مغرض به خود با صبر و گذشت عبور کنيم ولي آنجا که حقوق اعضاي سازمان هدف آماج اين کج‎ انديشي ها قرار گرفت با جديت از ايشان دفاع شود. تمام تلاش اينجانبان در مدتي که به عنوان خادم يکايک اعضاي محترم در سازمان افتخار حضور داشته ايم استفاده از مشاوره و نظرات ارشادي پيش کسوتان و صاحب نظران امر بوده است و بسيار از حضور ايشان بهره جسته ‎ايم.
 
بر خود واجب مي دانيم از اعتماد، هم راهي، دلسوزي و خيرخواهي اساتيد که همواره لطف و محبت خاص خود را بر اينجانبان ارزاني داشته و با صبر و شکيبايي ما را در انجام وظايف خود راهنمايي و همراهي کردهاند قدرداني کرده و از خداوند متعال برايشان سلامتي و نصرت و سعادت دنيوي و اخروي آرزو نماييم.
 
 

 اعضای پنجمین دوره شورای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان